Smilerynker - Beauty Codes by Pia

Smilerynker


Bestill time
Rynker rundt øynene, også kjent som kråkeføtter eller smilerynker, er et av de første tegn på aldring, da de ofte er de første rynkene som kommer.
Når vi blir eldre, slutter kroppen å produsere kollagen, det som gir fasthet i huden, og elastin som hjelper huden å «hoppe tilbake» etter å ha gjort et ansiktsuttrykk. Repeterende ansiktsuttrykk som å le og myse kan derfor bli en kilde til fine linjer og rynker.
I tillegg til dette, produserer huden rundt øynene ikke olje som resten av huden vår, noe som gjør den mer delikat og mer sannsynlig for å bli tørr og tynn.
Andre årsaker inkluderer røyking, dårlig hudpleie, soleksponering og genetikk.

Informasjon

Botulinumtoxin har blitt brukt til å behandle tusenvis av pasienter medisinsk og kosmetisk i over 20 år. Når Botox injiseres i en liten ansiktsmuskel, vandrer den ikke noe annet sted i kroppen. Effekten avtar gradvis og naturlig over en 3-5 måneders periode.

Når det gjelder varighet på behandling av smilerynker med botox, kommer mesteparten av mine pasienter 3-4 ganger det første året og deretter 2-3 ganger i året etter det. Etter at musklene har vært avslappet en stund, kreves det færre behandlinger for å opprettholde avslapningen. Men hver pasient er unik, og det er derfor vanskelig å vite nøyaktig hvordan du vil respondere.

Ønsker man ikke å benytte seg av botox i dette området, kan event en lett filler, mesoterapi og microneedling være aktuelle.

Hvor lang tid tar det for Botox å virke?
Effekten kan først merkes etter noen dager, men det kan ta opptil 7-12 dager for maksimal effekt. Du vil bli satt opp på en kontroll etter den første behandlingen, slik at man kan vurdere effekten. Ved veldig kraftig og aktiv muskulatur, kan den første Botox behandling av gi delvis respons. Dette er vanlig.  Det er viktig å merke seg at behandling av smilerynker med botox, ikke vil fjerne rynkene, men dempe de. Dette gjør at når man smiler, blir ikke smilet stivt og unaturlig.

Er det noen som ikke bør få Botox?
Botox-injeksjoner bør ikke gis gravide eller ammende. Heller ikke til pasienter med nevromuskulære sykdommer som myasthenia gravis, Lambert-Eaton syndrom, ALS (Lou Gehrig) eller motor neuropati.

Pasienter som er allergiske mot humant albumin (forskjellig fra egg allergi) bør ikke bruke Botox.

Ofte stilte spørsmål om behandling av smilerynker

Gjør behandling av smilerynker vondt?
Botox injiseres med en svært liten nål (som en insulinnål), noe som gir svært lite smerte ved injeksjon. Botox forårsaker ikke irritasjon eller betennelse. Noen ganger kan man merke en forbigående svie.

Vil jeg få blåmerker etter behandling?
Når man går gjennom huden med en skarp nål, er muligheten til å få et lite blåmerke tilstede, men det skjer ikke ofte. Dette kan dekkes til etter noen timer.

Hvorfor kan jeg ikke bruke make-up etter en behandling av smilerynker?
Make-up kan legge seg i åpningene man får etter injisering av Botox, noe som kan irritere huden og eventuelt føre til en uønsket reaksjon. Det anbefales å vente minimum 2t, og da eventuelt bruke mineral pudder.

Hvor lenge varer en  behandling?
De fleste opplever at effekten av Botox-injeksjoner varer ca 3-5 måneder.

Kan jeg trene etter behandling?
Du bør avstå fra trening 24t etter behandling av smilerynker.
Bestill time

Les mer om Botox Rynkeinjeksjon, Restylane Fillers, Mesoterapi