Sure munnviker - Beauty Codes by Pia

Sure munnviker


Bestill time
Sure munnviker kan gi ansiktet et trist eller sint utseende, selv når du er godt humør.

En årsak til en sur munn, er et sett med muskler på kjeven kalt depressor anguli oris (DAO), som løper fra hjørnene av leppene ned til haken. Disse musklene er ansvarlige for at munnvikene drar ned når du fnyser. Når disse blir overstimulert, kan den repeterende bevegelsen forårsake sure munnviker.
Dette kan behandles med Botox for å slappe av muskelen. Ofte kombineres behandlingen med Restylane for å fylle opp der man har et volumtap, samt forsterke området, slik at effekten har lenger varighet.

Informasjon

Botulinumtoxin har blitt brukt til å behandle tusenvis av pasienter medisinsk og kosmetisk i over 20 år. Når Botox injiseres i en liten ansiktsmuskel, vandrer den ikke noe annet sted i kroppen.

Hvor lang tid tar det for Botox å virke?
Effekten kan først merkes etter noen dager, men det kan ta opptil 7-12 dager for maksimal effekt. Du vil bli satt opp på en kontroll etter den første behandlingen, slik at man kan vurdere effekten. Ved veldig kraftig og aktiv muskulatur, kan den første Botox behandling gi delvis respons. Dette er vanlig, og fullstendig avslapning kan merkes etter den andre eller tredje behandlingen.

Er det noen som ikke bør få Botox?
Botox-injeksjoner bør ikke gis gravide eller ammende. Heller ikke til pasienter med nevromuskulære sykdommer som myasthenia gravis, Lambert-Eaton syndrom, ALS (Lou Gehrig) eller motor neuropati.

Pasienter som er allergiske mot humant albumin (forskjellig fra egg allergi) bør ikke bruke Botox.

Ofte stilte spørsmål om behandling av sure munnviker

Gjør behandling av DAO vondt?
Botox injiseres med en svært liten nål (som en insulinnål), noe som gir svært lite smerte ved injeksjon. Botox forårsaker ikke irritasjon eller betennelse. Noen ganger kan man merke en forbigående svie.

Vil jeg få blåmerker etter behandling?
Når man går gjennom huden med en skarp nål, er muligheten til å få et lite blåmerke tilstede, men det skjer ikke ofte. Dette kan dekkes til etter noen timer.

Hvorfor kan jeg ikke bruke make-up etter en behandling?
Make-up kan legge seg i åpningene man får etter injisering av Botox, noe som kan irritere huden og eventuelt føre til en uønsket reaksjon. Det anbefales å vente 2t, og da eventuelt bruke mineral pudder.

Hvor lenge varer en  behandling?
De fleste opplever at effekten av Botox-injeksjoner varer ca 3-5 måneder.

Kan jeg trene etter behandling?
Du bør avstå fra trening 24t etter behandling av sure munnviker.
Bestill time
Les mer om Botox Rynkeinjeksjon og Restylane Fillers.