Rosacea


Bestill konsultasjon
Rosacea er en av de vanligste hudsykdommene, og den rammer rundt 5-10 prosent av befolkningen. Tilstanden kjennetegnes av rødhet i ansiktet, synlige blodkar, rødming og et kviselignende utslett, og rammer både talgkjertlene og blodårene i ansiktet.

Informasjon

Sykdommen forekommer hos begge kjønn, men er vanligst blant kvinner i alderen 30-50 år. Forekomsten er større blant mennesker med lys hudtype. Symptomene på rosacea varierer fra person til person.

Den egentlige årsaken til rosacea er ikke kjent, men man tror at sykdommen skyldes en kombinasjon av arvelig disposisjon og miljøfaktorer. Rosacea er en kronisk betennelse som gir rødflammet hud i ansiktet, særlig i pannen, på haken, over nesen og i kinnene. Ved aktiv sykdom kan det også komme små røde hevelser, kviselignende utslett og synlige blodkar.

Man kan ikke kurere rosacea, så målene med behandling er å dempe hudbetennelse, dempe rødhet/synlige blodkar og lindre ubehag. Ved behandling av rosacea er tålmodighet viktig. Det kan ofte ta opptil 6 uker eller mer før man ser en synlig effekt.

Les mer om Medisinske kremer.