HEALTH & BEAUTY

Vann – er det bare å «bøtte» innpå?


Når temperaturen stiger, er det viktig å få i seg nok væske.

Vi består hovedsaklig av vann, opptil 70%. Ikke noe av dette er ren H2O.

Mesteparten av vann fra kranen eller i flaske, også det som er filtrert, passerer gjennom kroppen og går ikke gjennom cellene. Ref Dr. Stacy Sims, Hydration Expert, Waikato Universtitet.

For at drikkevannet skal lettere bli absorbert inne i tarmen og cellene, trenger det å ha riktig balanse av elektrolytter.
Ideelt trenger man litt sodium og glucose i vannet for å få best opptak.

Nyere forskning viser at det å legge til salt, krydder, frukt og t.o.m. krystaller kan bedre absorpsjonen.

Tips:

Ta litt salt i vannet, men unngå bordsalt som er bearbeidet m/tilsetningsstoffer som kan gjøre deg enda tørstere.
Bruk fint Himalaya salt. Det holder med en liten klype salt i 1 ltr, det er såvidt du skal smake det. Dette saltet inneholder mer enn 84 essensielle mineraler og næringsstoffer. Det er disse som hjelper kroppen å absorbere samt beholde vann for å bli hydrert. Se på det som naturens elektrolytt.

Siste nye er krystaller i en flaske vann, der det enten berører vannet eller i er en lukket beholder omgitt av vann. Det er ikke hvilke som helst krystaller man skal bruke, og en bør holde seg til sikre som f.eks quarts og ametyst.

Kilde: Porter #27: https://bit.ly/2lXP3k9