HUD

Disse ingrediensene skal du ikke bruke sammen


Hudpleie ingredienser kan være noen skikkelige divas.

Alle de beste anti-age superstjernene gjør underverker hver for seg, men ber du dem om å samarbeide, får de et anfall. De vil rett og slett ikke gjøre sitt beste.

Lurer på hvem disse primadonnaene er? Her er hudpleie ingrediensene du aldri bør blande (og hvordan du kan tvinge dem til å samarbeide hvis du må):

Disse ingrediensene skal du ikke bruke sammen:

RETINOL + VITAMIN C

Retinol og vitamin C er mine desiderte favoritt ingredienser. De er begge så kraftig og effektive: de bekjemper frie radikaler, booster kollagenproduksjonen og har en lysnende effekt på huden.

Men de jobber ikke bra sammen. Retinol fungerer best med en pH på 5,5-6. Vitamin C (i ren form av l-askorbinsyre) trenger en ph på 3,5 eller lavere.

Det er vanskelig å formulere et produkt på en ph som tilfredsstiller både vitamin C og retinol. Men det betyr ikke at de er ubrukelige sammen (det er mange gode produkter der ute som inneholder begge). De er fremdeles effektive, de jobber bare ikke til sitt fulle potensiale.

LØSNINGEN:
Bruk disse ingrediensene på ulike tider av dagen eller uken.

Velg produkter som frigjøres over tid. Det betyr ganske enkelt at retinol settes i en kapsel og slippes sakte inn i huden over en periode på flere timer. Vitamin C leveres med en gang. Så, lenge etter at retinol er absorbert, blir den fortsatt pumpet inn i huden din, og det er ingenting som kan deaktivere den på dens vei.

Gå for en annen form for vitamin C. Magnesium ascorbylpalmitat har for eksempel en optimal pH på 7-8,5, slik at den lett kan formuleres med retinol, uten å gå på kompromiss med effekten.

RETINOL + AHAS / BHA

AHA´r (glykolsyre og melkesyre) og BHA (salisylsyre) er alle kraftige exfolianter. Retinol (en form for vitamin A), kan akselerere cellefornyelsen.

Dette betyr at alle disse ingrediensene hjelper deg med å kvitte seg med gamle, grå og skadede cellene på overflaten av huden din, og erstatte dem med nye, friske og sunne celler. Såfremt de brukes alene!

Når de brukes sammen, er de mer sannsynlig å forårsake rødhet og irritasjoner. Og, de kan også gjøre huden din mye mer følsom for sollys. Denne kombinasjonen er et bevis på at for mye av en god ting, er en dårlig ting.

LØSNINGEN:
Bruk dem på forskjellige tider av dagen eller uken. Jeg bruker glykolsyre om morgenen og retinol om natten. Men du kan bruke glykolsyre på mandag og retinol på tirsdag. Det er helt opp til deg.

NIACINAMIDE + VITAMIN C

Niacinamide gjør vitamin C gul, noe som gjør den ineffektiv.

Miksen av niacinamid med C-vitamin forvandler det til Niacin, et stoff som kan ha midlertidig rødme og prikker i mennesker med inflammatorisk akne eller erytem.

Så, ja, hvis du har inflammatorisk akne eller erytem, vil du ikke bruke disse to sammen. Alle andre trenger ikke å bekymre seg. Disse reaksjonene skjer ikke umiddelbart. De skjer så sakte, at du vil ikke engang merke forskjellen.

LØSNINGEN:
Vent 30 minutter. Påfør vitamin C først og en halv time senere, niacinamide. Eller omvendt. Har du ikke så mye tid om morgenen? Bruk dem da på forskjellige tider av dagen eller uken.

Kilde: beautifulwithbrains