Behandling

Hva er microneedling?


Jeg får ofte spørsmålet, hva er en microneedling behandling?

Microneedling går ut på å lage mange små hull i huden med tynne nåler, for dermed å stimulere dannelse av kollagen og elastin. Dermapen er et microneedling verktøy, og er medisinsk klassifisert. Den benyttes av leger og sykepleiere over hele verden.

Behandlingen er effektiv på strekkmerker, rynker, fine linjer, hårtap, akne arr og hyperpigmentering. Dermapen brukes til avansert microneedling av hud der en ønsker forbedring. Resultatet er en oppstrammet, forynget og strålende hud.

Hva gjør microneedling med huden?

Dermapen benytter den tradisjonelle kinesiske teknikken akupunktur der måle er å forbedre hudens utseende.

Selve spissen består av 12 tynne nåler i en engangs nåleholder. Disse 12 nålene brukes til å lage små hull i det øverste laget av huden når den føres over området som blir behandlet.
Pennen plasseres vertikalt på huden, og når den er slått på, vil motoren inne i pennen begynne å bevege nålene raskt frem og tilbake på hudoverflaten som igjen skaper små mikrohull i huden. Nålene er laget på en slik måte at de kan rotere på et lite område.

Micropunktene lager små kanaler som er åpne i en kort periode. Jeg kombinerer ofte microneedling med f.eks peel i samme behandling, da de aktive ingrediensene får mulighet til å trekke enda lengre ned i huden gjennom disse små åpningene.

Når en person skader seg, starter huden å reparere seg ved å stimulere vekstfaktorer, som igjen vil føre til dannelse av kollagen (fasthet) og elastin (spenst/elastisitet). Når Dermapen lager disse små punkteringene i huden, vil huden behandle de som sår og sette i gang reparasjonsprosesseen. Huden blir  på en måte «lurt» til å produsere ekstra kollagen og elastin – der effekten er en forynget hud.

Microneedling med Dermapen brukes mest på ansiktsrynker, linjer og arr. Når man er skadet og huden danner et arr, eller hvis man har et strekkmerke, vil kroppen behandle disse som om dette området har blitt reparert. Ved å bruke dermapen i arrvev, stimulerer man huden til å sette igang reparasjon. Dette kan føre til at den gamle huden erstattes av ny hud.

For rynker og ansikts linjer, vil kollagen og elastin kunne føre til at huden blir tykkere og strammere, noe som gjør at den ser mer ungdommelig ut.

Antall behandlinger varierer, men jeg anbefaler i første omgang 4 behandlinger. Er du bare ute etter å friske opp huden, kan èn behandling være nok.

Her kan du lese mer om microneedling behandling med Dermapen.