Behandling

Tips til deg som skal ta en injeksjonsbehandling


De fleste vil gjerne unngå blåmerker etter en injeksjonsbehandling, både den som blir behandlet, og den om behandler. Muligheten for å få et blåmerke alltid være tilstede ved behandlinger der man går gjennom huden. Noen områder er også mer utsatt enn andre, f.eks lepper. Her er noen tips til hva du kan gjøre både før og etter en injeksjonsbehandling for å redusere muligheten til å få blåmerke.

Slutt å ta visse medisiner

Med mindre det er medisinsk nødvendig, anbefales det å avslutte å ta NSAID (ikke-steroide antiinflammatoriske midler), samt fiskeolje-kosttilskudd, ingefær, hvitløk og ginseng, 1-2 uker før behandlingen.
De er blodfortynnende og hemmer koagulering, noe som kan øke risikoen for å utvikle blåmerker etter en injeksjonsbehandling.

Kutt ut alkolhol

Selv om et glass vin på kvelden kan være fristende, er det greit å unngå alkohol noen dager før en injeksjonsbehandling. Det virker også som en blodfortynner, noe som gjør deg mer utsatt for ekstra nedetid.
Det er vel verdt det, i form av mye mindre blødning, blåmerker og hevelse både under og etter behandlingen.

Si nei til salt

Kutt ned minst på saltinntaket 24 timer før avtale, spesielt hvis du tar en filler behandling. Restylane/Juvederm er laget av hyaluronsyre som trekker til seg vann. Dermed kan det hende at det blir mer hovent dagen etter behandlingen. Og husk: jo mindre blåmerker og hevelse du har, desto mindre synlig er det at du har gjort noe.

Kjøl ned hver time

Etter en Botox injeksjon kan du forvente å være litt rød og flekkete i ca 15 minutter etter behandlingen.  Restylane/Juvederm behandling vil gjøre at du føler deg litt hoven de neste dagene. Ved å ise ned noen minutter hver time vil det bidra til å dempe hevelse og irritasjon. Bare husk å plassere et rent papirhåndkle under ispakken din. Det er også best å gå sminkefri resten av dagen. Hvis du må bruke sminke, bruk gjerne mineral pudder, samt alltid en ren børste eller nyvasket fingertupper.

Vær ekstra forsiktig med huden

For å minimere risikoen for irritasjon, bør du ikke bruke retinol, glykolsyre og eksfolieringsprodukter 24 til 48 timer etter behandling. Unngå også bruk av rensebørster, som kan bli for hardt for huden. De fleste fillere trenger minst to uker på å sette seg, det er derfor best å la huden få ro i denne perioden.

Fremskynd helingsprosessen

For å forhindre blåmerker, eller dempe de som har kommet, kan en arnica gel benyttes de neste to til tre dagene.  Siden eksponering for varme kan åpne blodårene og gjøre vondt verre, unngå anstrengende mosjon, badstuer, og varme dusjer i minst 24-48 timer etter injeksjon.

Her finner du oversikt over alle behandlinger, fra Restylane og Botox til Dermapen, mesoterapi, peel og medisinske kremer.