HEALTH & BEAUTY

Hudpleie om Vinteren


Vintersesongen kan være en utfordring.

Uten skikkelig hudpleie, vil du legge merke til at huden din vil begynne å både se og føle seg tørrere, strammere og noen ganger enda mer følsom.
Vinterværet gjør det bare verre. En voksen hud er enda mer utsatt for skade, fordi den med alderen blir tynnere og tørrere, noe som også gjør at den ser eldre ut enn det den er.
Anti-age behandling for tørr hud er derfor spesielt viktig denne tiden av året.

Regelmessig fuktighetskrem er definitivt et godt anti-age hudpleie råd om vinteren, men det er mer du kan gjøre enn å bare smøre på en god krem. Noen ganger har det ikke bare å gjøre med dine hudpleierutiner, men heller med omgivelsene og andre livsstils vaner. Her er fem anti-age hudpleie råd for å motvirke vinterens harde påvirkning.

Vinter anti-age hudpleie råd # 1: Drikk mye vann

Om vinteren ønsker mange å drikke noe varmt, som te eller varm sjokolade, framfor et glass vann. Men hvis kroppen din er dehydrert, vil dette vise seg på huden din, spesielt hvis huden din allerede er uttørket på grunn av tørre luftforhold. Prøv et glass varmt vann med et stykke sitron som et varmt, men forfriskende og hydrerende alternativ.

Vinter anti-age hudpleie råd # 2: Bruk solkrem

At solkrem bør være en viktig del av din anti-aging hudpleie rutine hele året, kan ikke påpekes ofte nok.
Bare fordi du ikke kan føle varmen fra solens stråler, betyr det ikke at de ikke er der. Faktisk kan UV-stråler trenge gjennom skyer og vinduer.
Dessuten kan snø reflektere så mye som 80% av solens UV-lys, noe som betyr at du blir rammet av de to ganger. Hvis du liker å stå på ski eller snowboard, har du en stadig større risiko for skadelig sollys, fordi du er på flere høydemetre. Her er de beste anti-aging hudpleie råd med hensyn til solkrem: Påfør SPF 30 generøst på alle utsatte områder (ikke glem lepper, ører, nakke og rundt øynene), og smør deg annenhver time.

Vinter anti-age hudpleie råd # 3: Skru ned varmen

Når det er kaldt ute, vil du sannsynligvis skru opp varmen inne, men det resulterer i at varmen tørker ut luften i huset. Og jo tørrere luften er, desto tørrere blir huden din. Det er selvfølgelig viktig å holde seg varm, men de fleste føler seg komfortable rundt 20 – 22 °, så prøv å unngå å gå høyere. Med tanke på anti-age for tørr hud, kan det å ha en luftfukter i huset, spesielt i soverommet, for å gjenopprette litt tapt fuktighet i luften være en lur ting.

Vinter anti-age hudpleie råd # 4: Bruk Lip Balm

Leppene dine er spesielt utsatt. Fordi de allerede er tynne og ikke har beskyttende oljekjertler for å holde seg fuktig, trenger de ekstra oppmerksomhet om vinteren.
Det kalde været fjerner den lille naturlige fuktighet de har, så det er viktig å holde dem hydrert med et beskyttende belegg av SPF-rik leppebalsam.

Vinter anti-age hudpleie råd # 5: Unngå varme dusjer

Det kan føles godt e å komme inn fra kulden og hoppe inn i en lang, varm dusj eller bad, men det vil ikke føles så godt for huden din, siden varmtvannet tømmer naturlige oljer fra hudens overflate. En viktig del av anti-aging for tørr hud er å holde på fuktighet, så dusjing eller bading i lunkent vann vil gjøre en stor forskjell. Hvis du ikke er klar skille deg med de varme dusjene, begrens deg til maks fem til syv minutter. Unngå å gni huden tørr (tørk den), og påfør fuktighetskrem med en gang, mens huden din fortsatt er fuktig.

Les mer om hvilke hudpleie produkter du kan bruke til din hud.

Lurer du på hvilken hudtype du har? Her finner du en god oversikt over de forskjellige hudtypene.

Kilde: www.agein.com